Stoper reprezentacije BiH, Toni Šunjić (30), nedavno je produžio saradnju sa Dynamom iz Moskve, iako se pisalo da bi mogao napustiti klub po isteku ugovora.

Razgovarao: Admir Vatreš, Reprezentacija.ba

Šunjić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba otkriva zbog čega se odugovlačilo sa novim ugovorom.

Promjene u upravi

“U klubu su bile promjene u upravi, tako da su tražili da budemo strpljivi dok se preuzimanje ne završi. Poslije toga smo započeli pregovore oko novog ugovora i meni je veliko zadovoljstvo bilo produžiti saradnju sa Dynamom na još dvije plus jednu godinu”, kaže Šunjić.

Pisalo se i kako su za njegove usluge zainteresovani Sturm i Panathinaikos. Šunjić pak priznaje da nije imao nikakve kontakte s ova dva kluba.

Foto: FC Dynamo Moscow

“Iskreno, sa ta dva kluba ni u jednom trenutku nisam imao razgovore. Ne znam odakle se pojavila informacija, ali mogu reći da nema nikakve istine u tome”.

Dynamo je prošlu sezonu završio na pomalo razočaravajućem 12. mjestu, a u narednoj sezoni se očekuje više.

“Naravno da klub kao Dynamo nije zadovoljan sa prošlom sezonom, ali šta je tu je. Imali smo veoma velik broj neriješenih utakmica i na kraju bodova dovoljno samo za 12. mjesto. U sljedećoj sezoni se očekuje više i ja se nadam da će biti puno uspješnija sezona za nas”.

Sve otvoreno

Od utakmica sa Finskom i Italijom prošlo je već neko vrijeme, a Šunjića smo pitali kako danas gleda na ta dva duela, u kojima je naš tim pokazao dva potpuno različita lica.

“Često se zna desiti taj problem gdje protiv slabijeg protivnika na papiru pristup nije pravi i onda se dogodi to što se dogodilo u Finskoj. Protiv velikih ekipa kao što je Italija uvijek je lakše motivirati igrače”.

Foto: Ines Lučić, BIH.ba – Reprezentacija.ba

Unatoč činjenici da smo sada u vrlo nezahvalnoj poziciji, Šunjić smatra kako je po pitanju naše grupe sve još uvijek otvoreno.

“Nažalost, na kraju nismo uzeli ni bod u te dvije utakmice. Situacija je loša, ali vidimo da će u grupi biti puno kikseva i od ostalih konkurenata za tu drugu poziciju, tako da je sve još uvijek vrlo otvoreno. Mislim da u naredna dva okupljanja uz pravi pristup možemo sve ispraviti”, dodaje Šunjić.

(Reprezentacija.ba)