Sinoć (petak) je u Beču obavljen žrijeb grupa za Europsko prvenstvo u rukometu, a naša selekcija igrat će u grupi D sa Norveškom, Portugalom i Francuskom (svi dueli igraju se u norveškom Trondheimu).

Razgovarao: Muhamed Lepirica, Reprezentacija.ba

Član stručnog štaba naše rukometne reprezentacije Danac Lasse Boesen prokomentarisao je za portal Reprezentacija.ba žrijeb u Beču, odnosno grupe u kojima se nalaze Danska i Bosna i Hercegovina.

Boesen je uvjeren da će Danska bez većih problema biti prva u grupi Mađarskom, Islandom i Rusijom.

“Danska će igrati u Malmeu i imati veliku podršku svojih navijača, kao da će biti na svom terenu. Otprilike 10-tak hiljada danskih navijača bi trebalo biti biti u Malmeu. Danska je veliki favorit u svojoj grupi i siguran sam da će proći dalje.

Nekadašnji reprezentativac Danske smatra da je naša reprezentacija dobila jednu od najtežih grupa na EP-u, ali da će momci dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat.

“Što se tiče Bosne, grupa je teška, jedna od najtežih na prvenstvu. Na našu žalost igrat ćemo u Norveškoj, a ne kao što smo htjeli u Austriji. Vjerovatno ćemo imati manje navijača u Norveškoj, nego što bismo imali u Austriji. Igramo protiv Francuske, Norveške i Portugala. Bit će senzacija ako se plasiramo dalje, ali borit ćemo se. Norveška će igrati na svom terenu i bit će jako teško. Možda će u grupi biti jedna ili dvije utakmice neriješene, a mi ćemo morati pobijediti Portugal i mislim da to možemo učiniti. Onda će nam trebati veliko iznenađenje. Francuzi su ostali bez Omeyera i više nemaju neke iskusne grače u odbrani kao prije. Portugal je pobijedio Francuze lagano na svom terenu u kvalifikacijama i dokazao da Francuzi više nisu nepobjedivi, kao što su godinama bili”, rekao je Lasse i dodao:

“Norvežani su favoriti u našoj grupi jer igraju pred svojim navijačima. Svi očekuju da će osvojiti prvo mjesto u grupi. Pokušat ćemo da ih iznenadimo i učinit ćemo sve kako bi napravili veliki rezultat. Sve utakmice bi trebale biti teške i neizvjesne. Moje mišljenje je da će susreti u grupi biti okončani u dva ili tri gola razlike. Mi moramo misliti na sebe i vidjeti koje ćemo igrače imati na raspolaganju. Mislim da je moguće da možemo napraviti iznenađenje, ali moramo imati perfektnu pripremu za ovo takmičenje. Sigurno je da su pred Bosnom i Hercegovinom velike utakmice.”

(Reprezentacija.ba)