Ženska “U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Zenici odgovarajuću selekciju Sjeverne Makedonije sa 3:1.

Sva tri gola reprezentaciju BiH postigla je Ana Marija Milinković.

Već u 2. minuti bh. tim je imao dobru priliku kad je Maja Jelčić prošla po lijevoj strani i poslala loptu na peterac ka Jovani Stevanović koja nije bila precizna.

Jelčić je u 14. minuti pokušala iskosa sa lijeve strane, ali je pogodila vanjski dio mreže.

Naida Haračić je u 19. minuti pokušala iz slobodnog udarca, a golmanica Sjeverne Makedonije Verica Kolevska je bila dobro postavljena i uhvatila je loptu.

Milinković u 27. minuti sa desetak metara pogađa stativu gola Makedonki.

Izabranice Ilije Lucića do prednosti dolaze u 30. minuti. Almasa Pandžić je centrirala sa lijeve strane, a Ana Marija Milinković glavom postiže pogodak.

Jelčić u 32. minuti izlazi sama ispred makedonske golmanice, ali je Kolevska izblokirala njen udarac sa ivice kaznenog prostora.

Milinković se u 34. minuti izborila za poziciju za šut sa 16 metara i postiže drugi pogodak za bh. tim.

Drugo poluvrijeme počelo je prilikom za BiH. Jelčić je sa ivice šesnaesterca lob udarcem loptu poslala pored gola.

Pokušala je Jelčić i u 52. minuti nakon dodavanja Naide Haračić, ali još jednom lopta odlazi pored stative.

Anida Idrizi u 60. minuti izvodi korner sa desne strane a Ana Miličevska sa peterca glavom šalje loptu u mrežu i smanjuje prednost bh. tima.

I bh. kadetkinje su imale dobru priliku nakon kornera u 76. minuti. Haračić je ubacila, a Elvira Hasanović glavom loptu šalje pored gola.

Ana Marija Milinković u 79. minuti postiže treći pogodak za Bosnu i Hercegovinu preciznim šutem sa dvadesetak metara i postavlja konačan rezultat utakmice.

Po završetku susreta selektor Ilija Lucić je izjavio:

“Čestitam igračicama na pobjedi. Iako je vrijeme bilo teško za igru očekivao sam bolju igru s naše strane. Ipak, pobjedi se u zube ne gleda. U petak igramo novu utakmicu i nadam se boljoj igri naših reprezentativki”.

Iste selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč u petak, 28. juna u 10:00 sati.

U17 BiH je meč počela u sastavu. Anamarija Prljević, Melisa Sipović, Đuka Stojanović, Ana Marija Milinković, Maja Jelčić, Radmila Ždero, Jovana Stevanović, Almasa Pandžić, Elvira Hasanović, Naida Haračić, Ana Buhač.

Igrale su još: Irma Kurtagić, Ružica Stevanović, Ajna Golićm, Elma Huremović, Berina Huseinović, Ajla Krivić, Amra Omeragić.

(Reprezentacija.ba)