Alen Jurilj, koji je početkom priprema stigao na probu u NK Široki Brijeg, uvjerio je stručni stožer u svoje kvalitete i sljedeće sezone će nositi dres kluba sa Pecare, potvrđeno je na zvaničnoj stranici NK Široki Brijeg.

Dvadesettrogodišnji krilni napadač, po potrebi i ofanzivni vezni igrač, potpisao je ugovor godinu dana uz mogućnost produžetka suradnje na još dvije godine.

Alen Jurilj je do svoje 17. godine bio član zagrebačkog Dinama, a onda je prešao u redove tada stabilnog prvoligaša NK Zagreb. Za popularne Pjesnike u prvoligaškom i drugoligaškom društvu u tri sezone odigrao je 54 utakmica i postigao devet pogodaka.

Nakon toga se vratio u matični Dinamo i nastupao za momčadi Dinama II. Prošle je sezone bio proslijeđen na posudbu u redove drugoligaša NK Kustošija Zagreb, ali je ozljeda spriječila njegov daljnji napredak.

Postizanjem dogovora s našim klubom Alen će nastaviti stopama svoga oca Ivana koji je svojevremeno nastupao za širokobriješku Mladost (današnji NK Široki Brijeg) i mostarski Velež.

– Sretan sam što sam došao u NK Široki Brijeg. Ovo je sređen i ambiciozan klub koji se svake godine bori za vrh tablice i konstantno igra u kvalifikacijama za europska natjecanja. Ovdje je igrao i moj otac Ivan i ostavio upečatljiv trag i to je dodatni razlog mojoj sreći zbog dolaska na Pecaru. Od malena, uz matični Dinamo, pratim i navijam za NK Široki Brijeg. Moji su roditelji odavde, točnije iz Turčinovića i ljeti sam često znao ići na Pecaru i bodriti NK Široki Brijeg. Nadam se kako ću opravdati ukazano povjerenje i svojim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva, kazao je Jurilj u izjavi za službenu stranicu NK Široki Brijeg nakon potpisa ugovora.

(Reprezentacija.ba)