Asmir Begović (32) je krajem prošle sezone izgubio mjesto prvog golmana u Bournemouthu i velika je mogućnost da ovog ljeta napusti klub.

Interes za njegove usluge zasad su pokazali Watford, Stoke City, Fenerbahce i Olympiacos, a novi u nizu klubova koji bi ga željeli dovesti je škotski prvak Celtic, koji će u prvom pretkolu Lige šampiona snage odmjeriti sa bh. prvakom Sarajevom.

Trener momčadi iz Glasgowa Neil Lennon u očajničkoj je potrazi za golmanom, s obzirom da njegov prvi izbor Craig Gordon ima 36 godina i blizu je odlaska u mirovinu.

Ono što je sigurno je da će Begović pripreme za novu sezonu početi u Bournemouthu, s kojim ima ugovor do juna 2021. godine.

“Svjež sam, napunio sam baterije i spreman sam za još jednu napornu sezonu. Stižem s prioritetom da šefu pokažem kako sam tu da se takmičim za golmanski dres za meč prvog kola protiv Sheffield Uniteda”, rekao je Begović i naglasio kako poštuje odluke trenera Eddieja Howea.

“Nemamo problema, poštujem ga i njegove odluke. On je trener. Sretan sam u Bournemouthu. Imam još dvije godine ugovora i niko mi zvanično nije rekao da sam višak. Ovo je moja 15. sezona u Engleskoj. Ako prilika dođe, ne bih imao ništa protiv da probam drugačije stvari, ali sada sam fokusiran samo na Bournemouth”.

Begović je u Bournemouth stigao u julu 2017. godine iz Chelseaja u transferu vrijednom 11.5 miliona eura.

Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi sedam miliona eura.

(Reprezentacija.ba)