Selektor muÅ¡ke seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić saopÅ¡tio je spisak igraÄa za meÄ‘unarodni turnir u Kini, koji će se održati od 12 do 22. jula.

Na spisku selektora Bosnića nalaze se: Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Kenan Kamenjaš, Amar Alibegović, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Ibrahim Durmo, Abdulah Kamarić.

Zbog klubskih obaveza i zdravstvenih problema sljedeći igraÄi su osloboÄ‘eni priprema: Dario Drežnjak, Nedim Äedović, Ajdin Penava, Darko Talić, Haris Delalić, DraÅ¡ko Knežević, Aleksa Gatarić, Nedim Buza, Karlo Matković, Jure Garza.

Edin Atić, Aleksandar Lazić, Miralem Halilović i Emir Sulejmanović su od strane selektora oslobođeni ovih priprema.

Selektor Bosnić je istakao da će u narednom periodu fokus biti na mlaÄ‘im igraÄima koji treba da dobiju Å¡to viÅ¡e prostora u narednom periodu.

“Jako se radujemo novom okupljanju i kvalitetnom radu. NaÅ¡ zajedniÄki cilj je da u ovom razdoblju vidimo igraÄe koje nismo uspjeli vidjeti u novembru/februaru. Fokus će biti na mlaÄ‘im igraÄima koji trebaju da dobiju viÅ¡e prostora u ovom razdoblju. Selekcija igraÄa u koÅ¡arkaÅ¡kom i karakternom smislu je jako važan dio za budućnost naÅ¡e mlade reprezentacije. OÄekuje nas naporan radu Sarajevu i dosta utakmica u Kini koje će nam mnogo pomoći u selektiranju igraÄa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje poÄinje u novembru” – zakljuÄio je selektor reprezentacije BiH, Vedran Bosnić.

Okupljanje seniorske reprezentacije zakazano je za 28.06. u Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)