Amina Kajtaz se želi boriti pod zastavom BiH, a da li BiH želi nju?

Porodica najbolje bh. plivačice se obratila javnosti


Amina Kajtaz se želi boriti pod zastavom BiH, a da li BiH želi nju?

Amina Kajtaz, naša najbolja plivačica, koja već sada ima ispunjenu B normu za olimpijske igre, proteklih nekoliko dana boravila je u Sarajevu, gdje je učestvovala na Državnom prvenstvu naše zemlje.

Rijetki su mediji koji su uopšte propratili ovo takmičenje, na kojem je Amina Kajtaz postavila dva nova državna rekorda. Amina je već odavno počela pripreme za nastup na Olimpijadi u Tokiju, ali njeno napredovanje bi moglo biti usporeno iz razloga što se gotovo sama finansira.

Naša najbolja plivačica trenutno trenira u Zagrebu, s obzirom na to da uslovi u našoj zemlji nisu adekvatni za pripremu najboljih plivača. Pri tome, Amina Kajtaz je od Grada Zagreba, tačnije gradonačelnika ovog grada Milana Bandića, imala plaćen stan za boravak na godinu. Ovaj dogovor je nedavno istekao, pa se bh. rekorderka mora sama snalaziti za plaćanje.

Vrata državnih institucija Amini Kajtaz niko neće da otvori i žalosno je što se jedna perspektivna sportistkinja, kojih u našoj državi i nema mnogo, mora oglašavati putem medija naglašavajući kako je nastavak njene karijere itekako upitan zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Rješenje bi bilo otići i nastupati za drugu zemlju, a poziva itekako ima, ali Amina Kajtaz se želi takmičiti pod zastavom Bosne i Hercegovine, s tim što Bosna i Hercegovina, odnosno ljudi koji mogu pomoći, ne pridaju neki prevelik značaj njenim nastojanjima da našu zemlju promoviše u najboljem mogućem svijetlu.

Amina Kajtaz jedna je od rijetkih bh. sportašica koja ima sportsku perspektivu i da ima približne uslove kao njeni vršnjaci iz drugih zemalja, pravila bi još bolje rezultate.

Pitanje je, da li Bosna i Hercegovina želi uopšte da se promoviše kroz sport i sportaše ili želi natjerati naše perspektivne plivače, plivačice, džudiste, košarkaše i košarkašice, da potraže sreću pod zastavima drugih zemalja, koji im nude sve moguće uslove za napredovanje, počev od plaćenih priprema, mjesta boravka i takmičenja na kojima bruse formu.

Amina Kajtaz se želi boriti za Bosnu i Hercegovinu, ali Bosna i Hercegovina se mora početi boriti za nju, ali i za ostale, jer malo je kompanija koje su spremne izdvojiti svoj novac i finansirati pripreme za Olimpijadu.

Porodica Kajtaz se bori na sve načine da Amina spremno dočeka Olimpijadu i predstavi našu zemlju na dostojanstven način u Tokiju, gdje očekuje zaista velike rezultate, a u pomoć je priteklo nekoliko sponzora, koji još od ranije podržavaju sport, što je nažalost kap vode u bazenu.

A vrata državnih institucija su i dalje zatvorena. Do kada?

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
H.D.
19.06.2019. 18:17

Dobro dosla u BiH Amina, u drzavu koju uopste se nebi smijela zvati drzava, po samom ponasanju i suradnji institucija! Ne boj se, nisi jedina sto prolazi pakao, a na kraju krajeva uvijek ces imati u inostranstvu mijesta. Zalosno ali tako je to u BiH, infrastruktura i rad institucija su iste kao prije neki 50 godina.

hrsuz
19.06.2019. 19:46

amina ja bi te opalio

Anonymous
Reply to  hrsuz
19.06.2019. 21:57

Ima i nas jos dosta sto bi ti svu familiju zdrmali bolesnik jedan!

Zbog bolesnika kao sto si ti i drzava nam je bolesna.
Zbog takvih kao sto si ti pozelim da hitler ustane iz groba i da ovaj svijet procistimalo.

Hrsuz senior
Reply to  hrsuz
20.06.2019. 10:49

I tata bi sine