Danas je u Nyonu održan žrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Fudbalski klub Sarajevo nalazio se u Grupi 2 kao nenositelj.

Voljom žrijeba Sarajevo će u prvoj utakmici snage odmjeriti sa prvakom Škotske, Celtica iz Glazgova.

Koordinator sportskog segmenta, Emir Hadžić, trener, Husref Musemić kao i kapiten FK Sarajevo, Krste Velkoski, osvrnuli su se na protivnika s kojim će odmjeriti snage u 1. Kolu kvalifikacije za Ligu prvaka.

“Koga god da smo izvukli ne bi imali laganu utakmicu jer su sve ekipe kvalitetne. Mislim da u jednu ruku možemo biti sretni jer smo izvukli Celtic, drago nam je da igramo protiv tako dobre i velike ekipe. U fudbalu je sve moguće, nadam se da ćemo izvući pouke iz prošle sezone i grešaka koje smo napravili. Pokušavamo promijeniti domaćinstvo, odnosno da prva utakmica bude na Koševu zbog administrativnih poteškoća, odnosno viza koje su nam potrebne za putovanje”, kaže Hadžić za zvaničnu stranicu FK Sarajevo.

Šef stručnog štaba Husref Musemić pokušat će svoje igrače spremiti što je moguće bolje za ove duele.

“San je igrati sa ekipom koja ima takvu historiju. Fudblaski gledano nismo željeli takvog protivnika, pokušat ćemo se spremiti što je bolje moguće. Izvući ćemo pouke iz duela sa Atalantom. Imao sam priliku gledati ih na pripremama, u narednom periodu ćemo prikupiti što je moguće više informacija o njima”, poručuje Musemić.

Kapiten Bordo tima Krste Velkoski smatra da je Sarajevo dobilo najtežeg mogućeg rivala.

“Dobili smo najtežeg protivnika u skupini, neminovno je da je Celtic favorit. Utakmici ćemo pristupiti maksimalno ozbiljno, ali moram reći i da ćemo uživati – nemate svaki dan priliku igrati sa slavnim Celticom”, istakao je makedonski reprezentativac.

(Reprezentacija.ba)