Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog Odluka tijela Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020.

Iz FK Željezničar očekuju da će odluka biti pozitivna u ovom slučaju, gdje je dostavljeno mnogo dokaza, te generalno načina kako se postupalo tokom selekcije i odabira, te prestupa i očiglednih propusta koji su rađeni na štetu Fudbalskog kluba Željezničar, što je imalo za posljedicu gubitak onoga što je ostvareno na “zelenom terenu”, ali i štetu koju je klub pretrpio zbog takvog ponašanja.

Dobivanje pozitivnog odgovora stvara mogućnosti da Fudbalski klub Željezničar ipak nastupi u takmičenjima pod UEFA okriljem, odnosno svakako da bude osnova za sudske procese u Bosni i Hercegovini i nadoknadu štete od strane Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

Ono što je bitno, jeste da je Žalba poslana pod oznakom “hitno”, gdje očekujemo da dobijemo odgovor najdalje krajem ovoga ili početkom idućeg mjeseca.

(Reprezentacija.ba)