U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas je odigran prvi od dva zakazana prijateljska meča „U-17“ selekcija BiH i Azerbejdžana, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine ostvarili su pobjedu rezultatom 3:0.

Prvu priliku imao je bh. tim u 3’ preko Marka Solde, ali je njegov šut iskosa sa lijeve strane odbranio Amin Bayramov. Sličan ishod imao je i pokušaj Džanana Mehičevića u 17’.

Reprezentativci BiH do prednosti dolaze u 28’. Nakon kornera sa desne strane najviši u skoku bio je Muharem Trako i glavom šalje loptu u mrežu.

Dino Nuhanović je u 31’ mogao udvostručiti prednost, ali je pogodio stativu.

U drugom poluvremenu prva prilika je viđena u 72’. Nuhanović je prošao po lijevoj strani i poslao loptu za Ivana Grgića koji prolazi pored protivničkih defanzivaca, ali nije najbolje zahvatio loptu i ostalo je 1:0.

Drugi gol postiže Dino Nuhanović u 79’. Nakon kornera sa desne strane, Trako sa prve stative glavom prebacuje loptu ka Nuhanoviću koji atraktivno „makazicama“ postiže pogodak.

Ivan Grgić je u 88’ sa desetak metara prizemnim udarcem pogodio mrežu Bayramova za konačnih 3:0.

Po završetku utakmice trener u „U-17“ selekciji BiH Damjan Ratković je izjavio:

„Dobra izvedba naših igrača. U prvom poluvremenu smo pored gola imali još 4 situacije koje smo trebali da riješimo. Zadovoljni smo, ali ima tu prostora za napredak. Ova selekcija je još u procesu stvaranja i nadam se da će nam i druga utakmica poslužiti u pripremi ekipe za ono najvažnije, a to je kvalifikacioni turnir koji nas čeka u Finskoj u septembru.“

Drugi meč ovih selekcija na programu je 15. juna u 10:00 sati u zeničkom Trening kampu.

Bosna i Hercegovina-Azerbejdžan 3:0 (1:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Ajdin Baručija.

Sudije asistenti: Emir Delić, Mirza Doglod.

Golovi: 1:0 Trako (28’), Nuhanović (79’), 3:0 Grgić (88’).

Bosna i Hercegovina: Luka Damjanović, Amar Musić, Ensar Fejzić, Luka Božičković, Muharem Trako, Mustafa Šukilović, Irman Sejmenović, Dejan Popara, Džanan Mehičević, Marko Soldo, Dino Nuhanović. Igrali su još: Petar Šetka, Ivan Grgić, Admir Bristrić, Filip Račić, Dario Ćorić, Luka Brandić, Ajdin Zulić, Alija Požegić, Tomislav Krstanović. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Azerbejdžan: Amin Bayramov, Nikita Pesotski, Mirali Ahmədov, Raqib Abisov, Calal Huseynov, Elnur Mirzayev, Mehrac Baxsaliyev, Rauf Rustamli, Mirmohsum Caniyev, Vusal Qambarov, Vusal Aliyev. Igrali su još: Musa Musazada, Kamal Kazimov, Abil Abilov, Nurali Nuraliyev, Nihad Cafarov, Fidayi Azizli, Ulvi Madatov, Rasad Hasanov. Selektor: Vugar Mammad.

(Reprezentacija.ba)