Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Mejdanu od Bjelorusije sa 25:31 u susretu petog kola grupe 5 kvalifikacija za EP.

Nakon utakmice kapiten naše selekcije i najefikasniji igrač sa šest golova Mirsad Terzić rekao je kako ništa nije funkcioniralo.

“Mislim da smo srljali. Nismo ispoštovali dogovor, imali smo mnogo grešaka, odbrana nije bila kompaktna. Ne mogu navesti nijedan segment koji je funkcionirao, zajedno sa ovim sudijama koji su Rusi, ne znam kako dođoše ovdje u Bosnu da sude. Ali, to je EHF. Mi smo ipak savez koji jedva stoji na nogama u poređenju sa Bjelorusima koji organizuju SEHA ligu itd”, rekao je Terzić i nastavio:

“Mi moramo mnogo toga da popravimo u našoj igri. Bjelorusi nas nisu iznenadili, došli su u kompletni, ovaj put su imali i šut s vana i s lijeve strane. Pokušali smo to da pokrijemo, ali onda je desna strana bila još bolja. Čestitke Bjelorusima, oni su svoj posao odradili. Na nama je da pokušamo da odigramo bolju utakmicu u Češkoj i da probamo da osvojimo bodove”.

Terzić se zahvalio i brojnim navijačima koji su večeras u Mejdanu bodrili naše rukometaše.

“Isto moram da se zahvalim ovoj predivnoj publici u Tuzli. Stvarno je zadovoljstvo igrati pred njihovim navijanjem i jako mi je žao što to nismo krunisali bar jednim bodom”.

(Reprezentacija.ba)