Reprezentacija BiH poražena je večeras u Torinu od Italije nakon preokreta sa 2:1.

Miralem Pjanić se nakon suspenzije vratio u tim i večeras je odigrao cijeli meč.

“Puno bolje smo igrali nego u Finskoj. Tamo je bilo razočaravajuće, pošto ništa nismo stvorili, nit smo igrali, nit smo se borili, trčali… Večeras je sigurno bila puno bolja predstava. Nažalost, nismo izvukli bod, koji smo možda i zaslužili. Dobro smo igrali, ali na kraju smo greške skupo platili i idemo odavde bez bodova”, rekao je Pjanić, koji smatra da smo mogli osvojiti bod.

“Mislim da je Italija daleko najveći favorit ove grupe i mi se ne možemo porediti sa takvom reprezentacijom. Oni imaju puno bolje igrače i to je dokazano. Mimo svega, mislim da smo mi vrlo dobro igrali danas, da smo imali donekle kontrolu utakmicu, stvarali šanse. Mogli smo odavde otići sa jednim bodom”.

Pjanić se osvrnuo i na minuli meč sa Finskom u Tampereu, gdje je BiH poražena sa 2:0.

“Ne smije nam se ponoviti ono u Finskoj. Finska reprezentacija sigurno ne bi trebala da pobijedi BiH. Meni je bilo žao što nisam bio tu i siguran sam da bi puno drugačije igrali, to je sigurno. Nažalost, prošle su te utakmice, idemo dalje, utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo kako će se razvijati ova grupa. U Grčku i Armeniju moramo ići da pobijedimo. Iz svake utakmice moramo očekivati da uzmemo sva tri boda, jer inače rizikujemo da ne budemo među prva dva mjesta”.

(Reprezentacija.ba)