Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra u Mejdanu očekuje susret petog kola kvalifikacija sa Bjelorusijom, u kojem bi pobjedom izborila direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor Bilal Šuman svjestan je važnosti utakmice.

“Sutra nas očekuje jaka utakmica protiv selekcije koja dolazi u najjačem sastavu. Radi se o fizički veoma jakoj selekciji koja igra veoma brzo. Bit će nam veoma teško, ali motivacija je na ogromnom nivou jer će Mejdan biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Uradit ćemo sve da na kraju zajedno s gledaocima u BiH slavimo ovaj naš prvi historijski odlazak na Evropsko prvenstvo”, rekao je Šuman.

Šuman zbog povreda u sutrašnjem meču neće moći računati na Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiju, zbog čega je pozvao dva nova igrača Puljizovića i Hadžiomerovića.

“Sastav još nije određen, a to ćemo znati sutra. Igrači koji su ovdje sigurno će iznijeti sav teret kao što je bilo i prije. Siguran sam da će svi koji budu igrali nadoknaditi nedostatak, odnosno dati sve da odemo do željenih bodova”, naglasio je Šuman.

Medijima su se također obratili reprezentativci Mirsad Terzić i Nikola Prce, koji očekuju tešku i neizvjesnu utakmicu, ali se nadaju kako uz podršku naših navijača nećemo prokockati ukazanu priliku.

Susret između BiH i Italije igra se od 20:00 sati.

Naša selekcija nakon četiri odigrana meča ima šest bodova, isto kao i prvoplasirana Češka i nalazi se na drugom mjestu.

(Reprezentacija.ba)