Selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki danas je na Centrotoursovom druženju bh. reprezentativaca i građana Sarajeva govoro i o kapitenu Edinu Džeki, koji danas stiže na pripreme Zmajeva.

Kao što je poznato Edin je jučer boravio u Milanu gdje je prema navodima italijanskih medija finalizirao transfer u Inter.

“Edin danas dolazi u Sarajevo, a da li je završio u Milanu ili ne, to ne znam. Neka to on kaže kada stigne. Mi se svi nadamo da će on otići tamo gdje mu je bolje. Nadam se da će završiti posao sa Interom i da ćemo svi biti sretni”, rekao je selektor.

Zmajevi će 8. juna gostovati Finskoj u Tampereu, a tri dana kasnije u Torinu selekciji Italije u mečevima kvalifiakcija za EP.

Prosinečki za ove duele neće moći računati na povrijeđene Kolašinca i Krunića, dok će Pjanić propustiti susret u Finskoj zbog suspenzije.

“Koga nema bez njega se mora i može. Razmišljamo o igračima koji su nam na raspolaganju. Sarić, Nastić i Pjanić danas stižu”, kazao je Prosinečki i prokomentarisao status Emira Dilavera:

“Za Dilavera smo zainteresovani. Igrao je sjajno za Dinamo ove sezone i mogao bi nas pojačati. To je kvalitetan fudbaler, ali se moraju riješiti potrebni papiri.”

(Reprezentacija.ba)