“A” reprezentativci Bosne i Hercegovine se danas okupljaju u hotelu “Austria & Bosnia” na Ilidži i počinju pripreme za kvalifikacione mečeve sa Finskom i Italijom.

Povodom okupljanja predstavnicima medija se obratio selektor Robert Prosinečki.

“Trenutno razmišljamo isključivo o Finskoj, to nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica. Poslije ćemo misliti o Italiji. Imamo bolju ekipu od Finske i ne bismo trebali da se plašimo ni njih, ni bilo koje druge reprezentacije. Vjerujem u ovaj tim i zadovoljan sam kako stvari idu otkad sam selektor. Igrači uvijek pružaju maksimum, a onda dolaze i rezultati. Tako će biti i protiv Finske”.

Foto: Fudbalski savez BiH

Prosinečki se osvrnuo i na prethodni meč reprezentacije.

“Protiv Grčke je bilo i dobrih i loših stvari. U prvom poluvremenu smo bili izvanredni, a u drugom smo pali. Sigurno je da će biti nekih promjena u odnosu na taj meč i nastojat ćemo da poboljšamo neke stvari. Imamo sedam dana da radimo analize i pripremimo se za utakmicu sa Finskom”.

Selektor BiH cijeni reprezentaciju Finske.

“Svaki meč nam je bitan i u svaki ulazimo maksimalno. U igri je puno bodova i utakmica u Finskoj može odrediti dalji tok kvalifikacija. Sa pobjedom bismo mogli početi da razmišljamo o ozbiljnim stvarima. Oni su dobra ekipa čiji igrači igraju u kvalitetnim ligama. Borbeni su, dobro stoje na terenu i prave pritisak. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo”.

Foto: Fudbalski savez BiH

Prosinečki je još dodao da će Edin Džeko na okupljanje doći sutra, dok će se Miralem Pjanić ekipi priključiti 3. juna.

Reprezentativci će danas u 18:00 sati u TK FK Sarajevo u Butmiru odraditi prvi trening.

(Reprezentacija.ba)