Večeras se od 21,00 sati u azerbejdžanskom Bakuu igra finale Europa lige između Chelsea i Arsenala našeg Seada Kolašinca.

Trener Arsenala Unai Emery kazao je na press konferenciji pred ovaj meč da njegova momčad večerašnjom pobjedom može ostvariti dva cilja.

“Imamo priliku jednom pobjedom ostvariti dva cilja. Osvojiti trofej Europa lige i plasiratli se u Ligu šampiona. Za nas je najvažnije da osvojimo titulu, jer je svaka titula važna za Arsenal. Želimo da uživamo u ovom trenutku. Ako me pitate za sastav, to će se znati pred sami početak. Što se tiče golmana Petera Cecha, on je sjajan čovjek, veliki profesionalac i želim za njega napraviti nešto važno. Cijela njegova karijera nam govori da je gospodin”, kazao je Emery na press konferenciji i dodao:

“Mi smo stigli zasluženo do finala. Želimo pobijediti, ali prije svega uživati. Svake godine ovo natjecanje je sve bolje. Nadam se da finale Chelsea – Arsenal u budućnosti može biti i finale Lige šampiona. Vjerujem u to, jer ova dva tima imaju neke od najboljih fudbalera na svijetu.”

Chelsea je prema kvotama kladionice “Mozzart” favorit u večerašnjem duelu.

Mogući sastavi:

Chelsea: Arrizabalaga; Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Alonso; Kanté/Kovačić, Jorginho, Barkley; Pedro, Giroud, Hazard

Arsenal: Čech; Kolasinač, Koscielny, Papastathopoulos, Mustafi, Maitland-Niles; Xhaka, Torreira; Aubameyang, Özil; Lacazette

(Reprezentacija.ba)