Zanimljivo izlaganje uoči sutrašnjeg gostovanja Zvijezdi 09 i posljednjeg meča u tekućoj sezoni, imao je danas trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Slišković se prvo osvrnuo na stanje u ekipi, rekavši da ono nije idealno.

“Prvo bih rekao da stanje u momčadi pred ovu utakmicu nije baš idealno. Proteklog tjedna bilo je nekih povreda, ali budući da je zadnje kolo i da nema nekog rezultatskog značaja odlučili smo da te i još neke igrače ne povedemo na put u Bijeljinu, tako da ćemo imati neke mlađe igrače na raspolaganju i nadamo se da ćemo sezonu završiti u pozitivnom ambijentu i da se raziđemo u dobroj atmosferi”.

Otkrio je potom ko sutra neće biti u kadru.

“Na put ne idu Barišić, Stojković, Gojković, Šovšić, Bekrić, Stanić, Savić, Filipović, Veselinović. Bencun je povrijeđen, ali ide. Nadam se da će mlađi igrači koji dobiju prigodu iskoristiti svoju šansu u ovoj utakmici. Svaka je utakmica važna, posebno onim kojima ističe ugovor, ne bi li poboljšali svoj status. Ima značaja, možda ne bodovnog, ali ima”.

Sliškovića su pitali o eventualnom angažmanu u Kini, o kojem su pisali pojedini mediji, a on je napravio show u svom stilu, pritom uputivši oštre kritike upravi kluba.

“Evo vidim da me već pojedini portali sele, možda bi njih trebali pitat, možda oni znaju nešto više oko toga. Ne znam ni u koji grad, ni državu, ali znam da sam negdje na granici Koreje, Vijetnama i Kine, tako da je bolje priupitati ove koji naveliko pišu o tome. I novinare koji znaju više od mene. Normalno je da kada ističe ugovor obje strane razgovaraju i ako se nađe zajednički jezik o razlazu ili nastavku suradnje da se tek onda piše o tim stvarima. Ne može se ovoliko prejudicirati. Jedan naš medij je prvi objavio, a mnogi prenijeli i rasplamsala se priča. Puno se piše o mojim manama i razlozima zbog čega ne bih trebao ostati tu. Navodno prečesto mijenjam tim, pa se pojedini članovi uprave iznenade kada istrči 11 igrača taman kao da oni određuju početni sastav”, rekao je Slišković i nastavio:

“Možda je neprimjereno ali znaš kako me zaboli ko se i zašto iznenađuje. Ja odgovaram za rezultat i postavljam prvih 11. Stvari treba gledati objektivno. Ne interesuje me tko u upravi ima svoje ljubimce a tko nema. U upravi postoje samo dva ili tri čovjeka koji vode klub, ostali nisu nikada ni došli na trening. Ja ih poštujem jer donose novac u klub, ali petljati se u stvari moga poziva im ne dolikuje jer se ja ne petljam u njihov posao. Prepuštam to onima koji znaju. Njihov posao je da nagrnu što više novca i da nam osiguraju uvjete. Ne petljajte se u ono što ne znate”.

“Ovo sam morao reći jer se stvari moraju sagledati objektivno. Normalno da sam mijenjao, okolnosti su bile takve. Šta, zar svake godine moramo biti prvi? Je li bio neuspjeh biti drugi pored ovakvog Sarajeva koje je ove godine bilo zaista sjajno? Je li loš rezultat biti drugi? I oni su imali uspone i padove ali ipak bili najkosntantniji. Dođite jednom na trening u sezoni pa onda iznesite svoje mišljenje. Nemaju oni pojma šta sve trener i njegovi pomoćnici trebaju raditi da bi odredili prvih 11. Ne znaju oni što sve treba da se zasluži mjesto u ekipi. To tko ima svoje ljubimce, neka ih vodi svojoj kući”, završio je Slišković.

(Reprezentacija.ba)