Selektor A reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je objavio spisak igrača na koje račune za predstojeće susrete kvalifikacija za EP protiv Finske i Italije, a povratnik u naš nacionalni tim je napadač austrijskog Salzburga Smail Prevljak.

Prevljak je ove sezone osvojio duplu krunu sa Salzburgom, postigao je 12 pogodaka i za naš portal je istakao da je zahvalan selektoru na pozivu.

“Nadao sam se pozivu i sigurno da sam zahvalan selektoru Prosinečkom. Ukoliko dobijem šansu, dat ću sve od sebe da opravdam poziv. Što se tiče narednih utakmica, ako budemo igrali našu igru, onda mislim da imamo šanse. Ne sumnjam u nas i vjerujem da ćemo ostvariti željeni rezultat protiv Finske i Italije”, kazao je Prevljak za portal Reprezentacija.ba.

Smail je za A selekciju BiH nastupio u jednom meču i to protiv Bugarske, kada je Zmajeve sa klupe predvodio upravo Robert Prosinečki.

Ove sezone je odigrao 32 meča za Salzburg, pogađao 12 puta te dva puta asistirao.

Iako je većinu utakmica počinjao sa klupe za rezervne igrače, naš napadač je sezonu okonačo kao četvrti strijelac austrijske Bundeslige.

(Reprezentacija.ba)