Slobodi u sklopu 32. kola Premijer lige BiH slijedi duel sa Mladosti, uoči kojeg se trener tima iz Tuzle Zlatan Nalić obratio medijima.

Na press konferenciji se uglavnom govorilo o teškoj finansijskoj situaciji u klubu, ali i o Nalićevom ostanku na klupi.

Nalić je otkrio da je prije mjesec dana s upravom kluba obavio razgovor, te je dobio mogućnost formiranja tima za iduću godinu.

“Dobio sam mogućnost da to uradim po mojim normama i vrednovanjima, kao i da izaberem cilj koji mogu dosegnuti s tim momcima koje odaberem. Imamo okvirno viđenje tima za sljedeću godinu i okvirno viđenje igrača koje bismo željeli dovesti”, istakao je Nalić, koji je pred upravu kluba postavio ultimatum.

“Ukoliko nema ambicija za evropska takmičenja i ambicija za neku titulu, ja onda ne znam šta više da radim ovdje. Znate da sam došao ovdje više iz tradicionalnih razloga, a ne potrebe. Došao sam u klub koji me prije svega othranio, a zatekao sam jednu timsku strukturu na koju nisam mogao da utječem. Mislim da je za moje vrijeme najmanje novca investirano u održavanje fudbalskog kluba i da je ovaj tim, koji je niskobudžetni, ostvario svoj cilj najbrže od svih ekipa Slobode u proteklim godinama”.

Nalić je istakao kako je s obzirom na mogućnosti zadovoljan učinjenim ove sezone.

“Da smo doveli tri-četiri pojačanja garantujem da bi Sloboda bila izuzetno konkurentna za Evropu. Nažalost, nismo imali mogućnosti za to i ostalo je ovako kako jeste. Zadovoljni smo s onim što smo učinili, a cilj smo mnogo ranije ostvarili nego što je prvenstvo završeno. Ovim momcima kapa do poda i veliko poštovanje. Veliko hvala cijeloj mojoj ekipi koja je istrajala cijelo ovo prvenstvo”.

Osvrnuo se i na samu utakmicu.

“Bit ćemo domaćini ekipi koja je otprilike sa nama na sredini tabele. Rezultat između nas i njih je 1:1. Imamo sve dostupne igrače, osim Mehmeda Alispahića koji je povrijeđen duže vremena. Nismo sigurni hoće li biti u rosteru. Utamica nam je od ekstremne važnosti. Naša ekipa je osvojila 38 nestvarnih bodova, sve zasluge za to imaju moji momci. Nadam se da ćemo sutra odigrati jednu utakmicu u kojoj ćemo više biti mi pobjednici nego vi!”.

Susret na Tušnju igra se sutra u 17:00 sati, a ulaz će biti besplatan.

(Reprezentacija.ba)