U Gradskoj upravi Bijeljina danas su potpisani ugovori o sufinasiranju 20 udruženja iz oblasti kulture i četiri sportska premijerligaša kojima je iz lokalnog budžeta dodijeljeno 442.000 KM, prenosi Srna.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je novac dodijeljen po javnom oglasu za sufinansiranje projekta udruženja građana i da je za sport izdvojeno 400.000 KM, a za projekte u oblasti kulture 42.000 KM.

“U okviru sporta posebno smo vodili računa da to budu projekti usmjereni na jačanje omladinskog sporta, a kroz izdvajanja za projekte u kulturi nastojimo da pomognemo onima koji na najbolji način čuvaju i predstavljaju našu kulturu, tradiciju i običaje”, naveo je Mićić.

Sufinansiranje iz gradskog budžeta odobreno je fudbalskim klubovima Radnik i Zvijezda 09, Odbojkaškom klubu Radnik i Ženskom fudbalskom klubu Radnik-bumerang.

“Ove godine Fudbalskom klubu Radnik će na osnovu projekta dobiti 300.000 KM. Obaveza Kluba je da 99.400 KM koristi za pomoć omladinskom sektoru”, rekao je direktor Fudbalskog kluba “Radnik” Nebojša Tomić.

(Reprezentacija.ba)