Fudbaleri Željezničara su u okviru 31. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Radnik sa 1:0, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

Naš tim poveo je u osmoj minuti. Ramović je istrpio duel, dodao do Asima Zeca koji iskosa sjajno hvata volej i pogađa rašlje domaćeg gola. Minutu poslije Hadžić iskosa prebacuje naš gol. U 11. minuti Stanić iskosa šutira, lopta je blokirana u korner. U 23. minuti Krpić sa 20 metara šutira pored gola.

U 27. minuti Šabanadžović na 25 metara hvata poluvolej, ali njegov pokušaj odlazi preko gola. Minutu poslije dobar napad Plavih, a u posljednjem trenutku ispred Zajmovića loptu u korner izbacuje Simonović. U narednom napadu ponovo Simonović spašava domaće. Šabanadžović je ubacio, a Sipovićev udarac blokirao pomenuti defanzivac.

Mujezinović u 37. minuti snažno šutira sa 20 metara, ali ovaj put Lučić sigurno hvata. Udarac Hajdarevića iz 42. minute odlazi preko gola. Minutu poslije A. Zec prizemnim udarcem pokušava, Lučić brani. Hadžić u 45. minuti s lijeve starne hvata volej lijevom nogom, a lopta odlazi daleko od našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1. 

Sjajna šansa za Radnik u 59. minuti. S lijeve strane je ubacio Maksimović, a ispred gola se našao Motika koji iz dobre situacije šutira preko gola. Zajmović u 66. minuti nakon dobrog okreta šutira preko gola. Krpić u 72. minuti ostavlja za Stevanovića koji sa distance oštro šutira, ali lopta odlazi malo pored stative. Đelmić u 75. minuti iskosa pokušava, ali mlak udarac odlazi pored gola.

Sedam minuta prije kraja Bogičević iz slobodnog udarca sa 20 metara šutira preko gola. Zajmović u sudijskom vremenu sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željo se dva kola prije kraja prvenstva nalazi na četvrtom mjestu sa 47 bodova, dok je Radnik peti sa 41.

(Reprezentacija.ba)