Pouzdani stoper zagrebačkog Dinama Emir Dilaver (28) uskoro će steći pravo nastupa za A selekciju BiH.

Postoji mogućnost da će papirologija za Dilavera biti gotova do kraja ovog mjeseca, pa bi 1.84m visoki stoper Dinama mogao biti na raspolaganju Prosinečkom za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Finske i Italije.

“Jako sam zadovoljan što se pokrenula ta priča oko mog igranja za BiH. Nikada nisam krio da bih volio biti dio reprezentacije i veseli me što su prepoznali moje igre u Dinamu. Čuo sam se sa ljudima iz Saveza i nadam se da će papiri biti gotovi što prije”, rekao je Dilaver za Sportske novosti i dodao:

Emir Dilaver

“Sa selektorom Prosinečkim se nisam čuo, ali vjerujem da ćemo ubrzo razgovarati. Možda u Zagrebu popijemo kafu kad smo već obojica ovdje.”

Dilaver može igrati na obje pozicije stopera, ali i na mjestu zadnjeg veznog i desnog beka. U ovoj sezoni odigrao je 31 utakmicu za Dinamo u svim takmičenjima.

Dilaver je rođen u Duvnu prije 28 godina, a nastupao je ukupno 25 puta za omladinske selekcije Austrije, od toga 15 puta za U21 selekciju.

Od jula 2018. godine je član zagrebačkog Dinama za koji je u tekućoj sezoni odigrao 31 susret u svim takmičenjima. Emir je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Austriju iz Beča, Ferencvaroš te Lech.

(Reprezentacija.ba)