Ekipu Zrinjskog u okviru 31. kola Premijer lige BiH očekuje gostovanje Čeliku u Zenici.

Trener tima iz Mostara, Blaž Slišković, istakao je kako očekuje tešku utakmicu, ali i da je cilj pobjeda.

“Čelik je težak zadatak za nas, izgubili smo priliku da se borimo sa Sarajevom za titulu do kraja. Ipak, u Zenici moramo ići na pobjedu, opravdati ulogu favorita jer smo to bez obzira na kvalitet Čelika. Do samog kraja su ostala tri kola, ne smijemo dozvoliti neku blamažu i dovesti u pitanje ugled kluba. Nije isto završiti na drugom mjestu sa pet ili šest bodova manje od Sarajeva ili s mnogo više. Obaveza igrača je da daju svoj maksimum, vjerujem da ćemo tako pristupiti utakmici. Cilj je da se vratimo kući s pobjedom”, izjavio je Slišković.

On će sutra imati dosta problema sa igračkim kadrom, jer su povrede počele sustizati ekipu.

“Stanje u ekipi nije najbolje, tri kola do kraja smo u zaostatku šest bodova za Sarajevom. Dolaze do izražaja povrede igrača nakon što smo stisnuli zube i igrali ove posljednje utakmice. Filipović ima problema s prednjim butnim mišićem, Stojkić također ima poteškoća, a Veselinović je bolestan. Bencun je dobio udarac na treningu i njegov nastup je upitan. Bekić se vratio i bit će u konkurenciji”.

Slišković ne očekuje da će Sarajevo ispustiti veliku prednost do kraja prvenstva.

“Ako ne protiv Tuzla Cityja, onda će titulu slaviti kući protiv Zvijezde 09. Trebaju im dva boda od devet, to je nemoguće da se ne ostvari s obzirom na njihovu igru protiv Širokog Brijega i rezultata 3:0. Pokazali su da su najkvalitetniji ove sezone i osvajanjem titule će potvrdit taj kvalitet. Treba im čestitati. Mi se možemo nadati čudu, ali se ona rijetko događaju. Idemo u Zenicu i osluškujemo rezultat iz Banovića, ali kvalitet Sarajeva nama ne garantuje mogućnost za nadu”.

Što se sutrašnjeg protivnika tiče, Slišković je pohvalio njegove ofanzivne igrače i istakao kako je zadnja linija lošiji dio ekipe.

“Čelik ima iskusne i opasne igrače naprijed, tu mislim na Jamaka, Dilavera i Okića. Lošiji dio ekipe je zadnja linija, tu su osjetljivi. Vršit ćemo presing cijelu utakmicu”, završio je Slišković.

(Reprezentacija.ba)