Nakon teškog gostujućeg poraza od Širokog Brijega (4:0), fudbalere Slobode sutra u okviru 31. kola Premijer lige BiH očekuje još jedan težak meč. U goste im dolazi Krupa koja se bori za opstanak i kojoj su bodovi neophodni.

“Moramo se skoncentrisati maksimalno na ovaj susret, kako nas ne bi zadesila sudbina kao kad smo poraženi od GOŠK-a kojem je pobjeda protiv nas bila ‘slamka spasa’. Imamo timski moral koji je na izuzetno visokom nivou, jer smo sve bodove osvojili na taj način. Oni će doći ekstremno motivisani, ali moraju shvatiti da smo ekipa koja želi pobijediti sve utakmice i estetski popraviti naš položaj na tabeli, kako bi stavili ‘tačku na i’ na, prema našem mišljenju, uspješnu sezonu u svakom pogledu”, rekao je trener Slobode Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za medije.

Medijima se obratio i napadač Seid Zukić, koji smatra da je utakmica protiv Krupe veoma važna za njegov tim.

“Očekuje nas teška utakmica jer nam dolazi ekipa koja protiv nas traži svoju zadnju šansu, ali mi imamo svoju računicu. Ostali smo dužni našim navijačima nakon nesretnog poraza u Širokom Brijegu, tako da smo sad pod imperativom pobjede. Želimo odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda”, kazao je Zukić.

Sloboda će u sutrašnjem meču biti jača za Beganovića, Čivića i Adžema, koji se vraćaju u tim, dok povrede i dalje vuku braća Alispahić i golman Muminović.

Susret između Slobode i Krupe igra se sutra na Tušnju s početkom u 17:00 sati.

(Reprezentacija.ba)