FK Sarajevo sutra u 18 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” očekuje prva finalna utakmica Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg.

Tim povodom, prisutnima su se u Svečanom salonu Svetozar Vujović obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Anel Hebibović.

“Mislim da je čast i privilegija igrati finale Kupa. Apelujem na sve aktere da učinimo sve da utakmice proteknu u što boljoj, fer i sportskoj atmosferi i da obje ekipe pruže dobar fudbal. Mislim da su ovo dvije najbolje ekipe i da možemo očekivati dobru utakmicu. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan, ja bih bio zadovoljan. Ako pri tome mi damo neki gol onda će biti odlično”, kazao je Musemić.

Foto: FK Sarajevo

FK Sarajevo je u polufinalu izbacio ekipu OFK Sloga ukupnim rezultatom 9:1, dok je NK Široki Brijeg bio bolji od NK TOŠK ukupnim rezultatom 3:0.

“Svjesni smo kvaliteta Širokog Brijega. Utakmica će biti zahtjevna i nadamo se da će teren biti dobar za igru. Nadamo se da ćemo njihov kvalitet svesti na minimum i da ne dođe do izražaja. Pokušat ćemo uraditi da sve prođe u najboljem redu i nadamo se dobrom rezultatu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da zajedno ostvarimo što bolji rezultat”, istakao je Hebibović.

Meč je na rasporedu sutra u 18 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, uz direktan prijenos na Arena Sport kanalu.

(Reprezentacija.ba)