Upravni odbor FK Sloboda oglasio se zvaničnim saopštenjem nakon odluke Fudbalskog saveza BiH da klubu iz Tuzle ne izda licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

“Nakon što je na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije klubova-aplikanata i provedene procedure u skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju za takmičenja Premijer lige BiH i UEFA u sezoni 2019/2020. godina, komisija za licenciranje klubova FS BiH donijela odluku da licencu za učešće u Premijer ligi BiH neće dobiti FK Sloboda Upravni odbor kluba sa Tušnja se obavezao da će ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije”, navodi se u saopštenju i nastavlja:

“Upravni odbor FK Sloboda Tuzla dobio je Odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je donijela Odluku da FK Sloboda Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH te je iz tog razloga komisija odbila Zahtjev za licencu FK Sloboda Tuzla za takmičenje u sezoni 2019./2020. Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje Odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke. Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u kubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije”.

(Reprezentacija.ba)