Edin Višća (29) izabran je za najboljeg fudbalera turske Superlige po izboru zvaničnog kanala šampionata na gala svečanosti koja je okupila kremu turskog fudbala u “Ciragan Palace Kempinski” centru u Istanbulu.

Višća je osim nagrade najboljeg igrača, izabran i za najboljeg veznog igrača, te je našao i mjesto u najboljih 11 ove sezone.

Presretan sam zbog osvojenih nagrada i zahvaljujem se cijeloj turskoj fudbalskoj porodici. – poručio je kratko Edin Višća nakon proglašenja najboljeg.

Zajedno sa Višćom u najboljih 11 svoje mjesto našli su još golman Mert Gunok, odbrambeni igrači Gokhan, Vida, Epureanu, Hasan Ali, vezni igrači Emre, Ljaljić, Dorukhan, Trezeugeut i napadač Burak Yilmaz.

Edin Višća ove sezone odigrao je ukupno 34 utakmice za svoj Istanbul Basksehir i pri tome zabio i asistirao po 13 golova.

Edin Višća rođen je 1990. godine u Čuništima pored Olova. Prve fudbalske korake napravio je u Budućnosti iz Banovića, a seniorski fudbal na profesionalnom nivou zaigrao je u FK Željezničar od 2009. godine.

Nakon dvije godine u Želji odlazi u Istanbul Basksehir gdje je do danas odigrao 296 utakmica, postigao 80 golova i asistirao 83 puta.

Za reprezentaciju BiH igrao je 44 utakmice i postigao devet golova.

Njegov Istanbul trenutno je prvoplasirani tim Superlige.

(Reprezentacija.ba)