Legendarni španjolski golman Iker Casillas (37) ujedinio je danas fudbalsku svjetsku javnost.

Casillas je prema pisanjima španjolskih i portugalskih medija doživio srčani udar. Nakon treninga svog kluba Porta Casillas je završio u hitnoj pomoći gdje su mu EKG nalazi ustanovili srčani udar. Nije poznato koliku je snagu imao srčani udar, ali se zna da je Iker van životne opasnosti.

“Sve je pod kontrolom! Jako sam se prepao, ali sam ostao netaknut! Hvala vam svima puno na porukama i ljubavi!” poručio je u popodnevnim satima Casillas iz bolnice.

Poruke podrške stižu iz cijelog svijeta, a Casillasu su brz oporavak poželjeli i bh. reprezentativni golmani Asmir Begović i Ibrahim Šehić.

Iker Casillas dijete je Real Madrida za koji je prvi službeni nastup upisao u sezoni 1998./99. Također valja istaknuti kako je sa svojih 19. godina postao najmlađi vratar koji je nastupio u finalu Lige prvaka, u pobjedi Reala 3:0 protiv Valencije.

Casillas je branio boje Reala između 1999. i 2015. godine nakon čega je otišao u Porto koji je odabrao prvenstveno zbog ljubavi njegove žene prema ovog portugalskom gradu.

U Real Madridu, uključujući i mlađe uzraste, proveo je 25 nezaboravnih godina. U dresu španjolske reprezentacije skupio je čak 167 nastupa i osvojio svjetsko i dva europska prvenstva.

(Reprezentacija.ba)