Sakib Malkočević: Lijepo je ponovo biti uz reprezentaciju

Selektor U17 BiH posmatrao novu generaciju kadeta na UEFA razvojnom turniru

Sakib Malkočević: Lijepo je ponovo biti uz reprezentaciju
Foto: Fudbalski savez BiH

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević zbog zdravstvenih problema duži period nije bio uz našu “U-17” selekciju.

Malkočević se danas osjeća bolje i došao je u Zenicu da bude uz novu generaciju kadeta koja nastupa na UEFA razvojnom turniru.

“Lijepo je biti ovdje poslije dužeg vremena i nakon jednog ružnog perioda, koji je nadam se iza mene. Po dogovoru sa ljudima iz Saveza došao sam na ovaj turnir da ispratim novu generaciju igrača koja se priprema za turnir kvalifikacija koji će biti održan u Finskoj. Malo je neobično, ali zaista je lijepo ovdje i ovo je jedan divan dan za mene gdje sam sreo mnogo prijatelja. Nadam se da ću sve češće biti sa reprezentacijom”, kaže popularni Sok.

Sakib Malkočević je nakon današnje utakmice sa Gibraltarom prokomentarisao bh. selekciju.

“Ova ekipa se tek formira i ima još mnogo posla oko nje. Prethodne generacije su postavile ljestvicu visoko, a prethodna nažalost nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo. Međutim, moramo biti zadovoljni sa elitnim krugom. Iz male zemlje poput naše teže je doći do velikog takmičenja. Nadam se da će ova generacija nastaviti da pravi velike rezultate”, dodao je Malkočević.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake: