Derbi 29. kola Premijer lige BiH sutra (subota) će na Tušnju odigrati Sloboda i Željezničar.

Trener tima iz Tuzle, Zlatan Nalić, vjeruje kako je poslije dva remija sa Željezničarom ove sezone vrijeme da njegov tim osvoji tri boda.

“Niko ničije probleme ne voli slušati, a tako ni vi naše. Bit ću veoma jasan, sve dok imamo i jednog fudbalera na terenu na nogama, zastava ne smije pasti. Said Husejinović, Mehmed Alispahić, Perica Ivetić i Ivan Baraban neće nastupiti u sutrašnjem susretu. Ni u jednoj utakmici nećemo se unaprijed predati, pa tako ni u ovoj. Svaku utakmicu koju igramo, pa tako i protiv Željezničara, probat ćemo da pobijedimo. Dva puta smo odigrali neriješeno i mislim da je vrijeme da mi osvojimo tri boda u ovom susretu”, rekao je Nalić.

Optimist pred sutrašnji derbi je i desni bek tuzlanske momčadi Amar Beganović.

“Dolazi nam tvrd protivnik. Željo je svakako ekipa za svaki respekt. Dat ćemo sve od sebe, tri boda su svakako prioritet, ali ništa ne trebamo unaprijed upisati. Sigurno je da i oni imaju svoju računicu, ali ni mi se nećemo predati. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da nam pomognu, te da sutra budu dodatni vjetar u leđa u veoma važnom susretu”, dodao je Beganović.

Susret Sloboda – Željezničar igra se u subotu 27. aprila na stadionu Tušanj s početkom od 20:00 sati, a prenosit će ga Moja TV.

(Reprezentacija.ba)