“U-16” reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Trening centru FS BiH u Zenici sa vršnjacima iz Armenije odigrali meč prvog kola UEFA razvojnog turnira.

Nakon 80 minuta igre nije bilo golova, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolje snašli Armenci i pobijedili rezultatom 5:4.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu imao je bh. tim u 22. minuti kad je Denis Alijagić šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je lopta otišla pored gola.

U prvoj minuti nastavka Dino Nuhanović sa oko 18 metara pogađa prečku. Alijagić u 59. minuti pokušava sa distance, ali je golman Armenije Rafayel Manasyan zaustavio njegov udarac.

Faruk Hodžić u 65. minuti prolazi po lijevoj strani i šalje loptu ka Alijagiću koji sa 10 metara šutira, a Manasiyan odlično interveniše i to je bila posljednja šansa na susretu.

Za BiH su danas od prve minute igrali: Muhamed Šahinović, Benjamin Ćosić, Esnar Fejzić, Faruk Hodžić, Muharem Trako, Denis Alijagić, Ivan Grgić , Amar Musić, Mustafa Šukilović, Aleksej Golijanin i Dino Nuhanović.

Priliku u nastavku dobili su Danijel Šunić, Arif Ramić, Dejan Popara.

U drugom kolu turnira BiH će se sastati sa Gibraltarom 28. aprila u 14:00 sati.

(Reprezentacija.ba)