Čelik će sutra na Bilinom Polju u sklopu 29. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu GOŠK-a.

S tim u vezi, danas je održana press konferencija, na kojoj se medijima obratio trener zeničke momčadi Cihat Arslan.

“Svaka utakmica ima svoju posebnu važnost, tako i sutrašnja za GOŠK. Dolazi nam polako i kraj sezone, tako da svaka ekipa i svoje ciljeve. Ovo nam je važna utakmica, moramo pobijediti, želimo ponovo stati na noge. Tri poena u sutrašnjem duelu veoma će mnogo značiti za ekipu, pred duel protiv najboljih ekipa u četiri posljednja kola” ističe Arslan.

Čelik bi sa pobjedom protiv GOŠK-a riješio sve dileme oko opstanka.

“Matematički je tako kako kažete, ali mislim da smo mi već obezbijedili opstanak, znamo da je protivniku možda i posljednja šansa da ostane u ligi, ali tako nam je bila i svaka prošla utakmica. Našu ekipu treba podijeliti na Čelik koji je osvojio 35 bodova i Čelik nakon toga. Kada smo osvojili 35 bodova mislim da je tu već opstanak bio riješen. Imali smo šansu da se borimo za Evropu, čime nam se ukazala šansa da možda budemo u toj borbi za Evropu, onda smo doživjeli pad i sudije su počele nenormalne greške da prave u utakmicama protiv nas. Nadam se da su to slučajne greške, ali ja se iskreno stidim na ono što sam vidio. Sudijama je posao da dijele pravdu, a nije da jednom uzme, a drugoj ekipi da pomogne. Čim je Čelik imao neke šanse za Evropu, odmah je krenulo loše suđenje u utakmicama koje smo igrali” razočaran je trener Zeničana.

Arslan sutra neće moći računati na trojicu igrača.

“Sutra nema Miletića, Varde i Dedića. Mi imamo mladu ekipu, na posljednjoj utakmici je bilo sedam igrača ispod 21 godine u postavi. Ekipa može trpjeti dva-tri mlada igrača, ali sedam je ipak previše. Luka Miletić nije igrao protiv Krupe i Zvijezde i primili smo devet golova. Ovi mladi igrači ne mogu iznijeti teret, odnosno podnijeti pritisak u važnim utakmicama, zato su se i dešavale neke greške” kaže Arslan.

Trener Čelika uz to je najavio odlazak iz kluba, i to možda već nakon sutrašnje utakmice.

“Poslije utakmice protiv Zvijezde 09 htio sam razgovarati sa sudijama, ali na kraju sam odustao jer je rezultat bio 4:0. Prilikom mog dolaska iz Istanbula, cilj je bio opstanak u ligi. Mi smo to i ispunili, čak smo i zahvaljujući zajedništvom imali šansu i da se borimo za Evropu. Čim matematički osiguramo opstanak ja odlazim odavde, treba dati šansu treneru, koji će voditi tim naredne sezone, da ima vremena za pripremu i da upozna ekipu. Uz dobre pripreme, ostanak kostura tima mislim da se može razmišljati i o boljim rezultatima u narednoj sezoni” kazao je Arslan.

(Reprezentacija.ba)