Edis Smajić (19) bio je junak Slobodine velike pobjede nad Sarajevom proteklog vikenda. Prvo je asistirao za izjednačujući gol Muharema Čivića iz 54. minute, a onda je u 92. zabio za 2:1 i svojoj momčadi donio izuzetno važna tri boda.

Razgovarao: Admir Vatreš, Reprezentacija.ba

Talentovanom napadaču tima iz Tuzle to je bio prvi gol ove sezone, u kojoj je upisao i dvije asistencije.

Gol još veći motiv

“Ove utakmice su najatraktivnije. Uvijek je to postojalo to rivalstvo Slobode sa Sarajevom i Željezničarom. Ne mogu da opišem sreću koju sam imao poslije utakmice. Dobro sam odigrao, asistirao i pogodio baš u 92. minuti. Stvarno sam bio presretan. Ta pobjeda nam puno znači za nastavak prvenstva, jer imamo šansu da se plasiramo u Evropu”, kaže Smajić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Smajića je na samom startu sezone zadesila nesreća jer se povrijedio i propustio je veliki broj mečeva.

“Imao sam tu nesretnu povredu koljena. Dva mjeseca sam bio van terena, ali vratio sam se, počeo sam igrati standardno i evo dolazi sad sve na svoje. Ovaj gol protiv Sarajeva mi je još veći motiv. Pošto zbog kartona ne igram sutra protiv Zrinjskog, ovim putem bih poželio sreću svojim saigračima i trenerima dole u Mostaru. Vjerujem da ću igrati naredni meč protiv Želje na Tušnju, gdje očekujemo također pozitivan rezultat”.

Foto: FK Sloboda Tuzla

Nada se kako Sloboda može dostići šest bodova zaostatka u odnosu na Široki Brijeg i izboriti Evropu.

“Ako budemo na nivou kakvom smo bili protiv Sarajeva, sa voljom, željom i borbom, mislim da ništa nije isključeno i da možemo izboriti Evropu”.

Za trenera Zlatana Nalića ima samo riječi hvale. Kaže kako je svojim dolaskom podigao atmosferu u ekipi.

Sve se može borbom i zalaganjem

“Dosta promjena se desilo otkad je šef Zlatan Nalić sa nama. Unio je neko drugarstvo i mir u svlačionicu. Ne samo na terenu, već i mimo njega. Svi se dobro slažemo, odemo čak i na piće sa njim, razgovaramo i šta god treba tu je za nas. Unio je dosta pozitivne energije u čitav klub, a to se vidi i na terenu sigurno”.

Smajić je prošao sve omladinske selekcije BiH, a za naš U21 tim debitovao je prošle godine u prijateljskom meču sa Albanijom. Nije se pak našao na spisku selektora Vinka Marinovića za prvi meč kvalifikacija za EP protiv Moldavije.

“Imao sam priliku debitovati prošle godine protiv Albanije. Nisam eto bio pozvan sad za meč sa Moldavijom. Šta da kažem, potrudit ću se da me selektor Marinović ponovo pozove. Ja ću dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti“; istakao je Smajić i za kraj poručio kako unatoč teškoj grupi ne treba gubiti nadu u plasman na EP.

“Grupa je sigurno teška. Ali, startali smo pobjedom i mislim da U21 reprezentacija stvarno ima dobre i kvalitetne igrače, koji su dobri i u klubovima, tako da je sve moguće. Sve se može borbom i zalaganjem ostvariti, pa i taj prolaz dalje”.

(Reprezentacija.ba)