Dvadesetdvogodišnji Nemanja Anđušić je ove sezone najbolji igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Anđušić je u 23 ligaška meča postigao sedam pogodaka te ubilježio dvije asistencije.

Bio je strijelac u posljednjem trijumfu Mladosti nad GOŠK-om od 3:1, a kako kaže teži da njegova momčad može još bolje da igra.

“Zadovoljan sam svojim igrama ove sezone. Naravno, uvijek težim da napredujem iz dana u dan. Što se tiče ekipe, imali smo pad u drugom dijelu sezone, ali mislim da je kriza iza nas. Sigurno da ova ekipa može puno bolje”, govori Nemanja za portal Reprezentacija.ba.

Mladost sutra (24. april) gostuje Sarajevu u okviru 28. kola Premijer lige BiH. Nemanja je nekoliko sezona igrao za Sarajevo i smatra da su trenutno glavni kandidat za osvajanje titule.

“Sarajevo je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Mislim da su glavni kandidat da osvoje titulu prvaka. Oni su trenutno u blagoj krizi, a mi uz pravi pristup možemo do pozitivnog rezultata”, kaže nam fudbaler Mladosti i dodaje:

“U Sarajevu sam bio nekoliko godina, ali mislim da nisam dobio pravu priliku. Moje mišljenje je da sam mogao pokazati više. U kontaktu sam sa nekoliko fudbalera sa kojima sam igrao u Sarajevu.”

Aktuelni trener Željezničar Amar Osim za Anđušića imao samo riječi hvale dok je još nastupao za trebinjski Leotar, a Nemanja ističe da ne bi imao ništa protiv da u budućnosti sarađuje sa Osimom, ako se pruži prilika.

“Svakako da laskaju komplimenti od takvog fudbalskog stručnjaka kao što je Amar Osim. Naravno da bih volio da nekada u budućnosti sarađjujem sa njim.”

Za kraj, Anđušića smo upitali da li je Mladost Doboj Kakanj pravi klub za mlade igrače koji žele da se afirmišu.

“Mladost je idealan klub za mlade fudbalere i može se mnogo toga naučiti. Mislim da talentovani igrači u Mladosti mogu sazrijeti i dobiti potrebno iskustvo. Ja imam važeći ugovor sa Mladosti i trenutno sam fokusiran na igre do kraja sezone. Ukoliko bi stigla prava ponuda koja bi zadovoljila klub i mene, nije isključeno da karijeru nastavim u nekom drugom klubu”, istakao je rođeni Trebinjac.

Nemanja je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Leotar, Sarajevo, Travnik, Olimpik te Čelik.

U Premijer ligi BiH je ubilježio 88 nastupa, 12 puta se upisao u strijelce i dodao osam asistencija.

Za omladinske selekecije BiH odigrao je 13 utakmica i postigao dva gola.

(Reprezentacija.ba)