Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u susretu trećeg kola prijateljskog turnira u Pescari od Italije sa 3:2, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Izabranici Ive Kreze do prednosti dolaze u 10’. Golman Stanislav Galić šalje loptu na protivnički šesterac ka Josipu Boškoviću koji glavom postiže pogodak.

Anel Radmilović je dva puta pokušao da ugrozi protivnički gol u 13’. Njegov prvi udarac je izblokiran, a odbijenu loptu kapiten bh. tima šalje preko gola.

Ivan Ivanković je u 16’ iskosa sa lijeve strane krenuo ka protivničkom golu, ali je golman Mammarella klizećim startom loptu odbio do Boškovića koji nije bio precizan iz povoljne pozicije.

Domaći tim je u prvom poluvremenu imao tri dobra pokušaja, ali je Galić bio na visini zadatka i sačuvao je svoju mrežu. Marcelinho u 20’ sa desetak metara loptu šalje tik pored lijeve stative bh. gola.

U prvoj minuti nastavka De Oliveira nakon kornera sa desne strane ostaje sam na suprotnoj stativi i izjednačuje rezultat.

Anel Radmilović u 32’ iskosa sa desne strane sa oko 8 metara snažnim udarcem šalje loptu u mrežu za novu prednost reprezentacije BiH.

Romano u 35’ izvodi slobodan udarac sa desne strane i šalje loptu do Marcelinha koji sa desetak metara pogađa za 2:2.

Marcelinho u 37’ ostaje sam u šestercu bh. tima i postiže treći gol za Italiju.

Do kraja utakmice reprezentacija BiH je igrala sa golman-igračem Darkom Milanovićem, ali je uspjela da stvori samo dvije prilike koje nije iskoristio Marijo Aladžić.

Italija-Bosna i Hercegovina 3:2 (0:1)

Dvorana: Giovanni Paolo II, Pescara.

Sudije: Dario Pezzuto (Lecce), Nicola Maria Manzione (Salerno), Angelo Galante (Ancona).

Golovi: 0:1 Bošković (10’), 1:1 De Oliveira (21’), 2:1 Radmilović (32’), 2:2 Marcelinho (35’), 3:2 Marcelinho (37’).

Italija: Mammarella, Ercolessi, Merlim, Cesaroni, De Oliveira, Romano, Fortini, Murilo, Marcelinho, Castagna, De Luca, Musumeci, Ugherani, Molitierno. Selektor: Alessio Musti.

Bosna i Hercegovina: Galić, Radmilović, Aladžić, Kahvedžić, Pavlović, Milanović, Dujmović, Perković, Jelić, Ćavar, S. Ivanković, I. Ivanković, Hrkać, Bošković. Selektor: Ivo Krezo.

(Reprezentacija.ba)