Juventus i Ajax večeras od 21:00 sat u Torinu igraju revanš susret četvrtfinala Lige šampiona.

Prvi meč u Amsterdamu završen je rezultatom 1:1, pa će “Staroj dami” za prolaz odgovarati i remi bez golova.

“Rezultat iz prvog duela se ne računa. To je jednokratka utakmica i moramo odigrati sa istim stavom kao što smo to učinili protiv Atletica. Moramo biti posebno oprezni u odbrani i precizni u našim pokretima”, rekao je trener Juventusa Massimiliano Allegri na press konferenciji uoči večerašnje utakmice.

Allegri je govorio i o sastavu, rekavši kako još nije odlučio ko će izaći na teren.

Juventus je prema kvotama kladionica “Mozzart” favorit za prolaz u polufinale.

“Već je postojala šansa da Mario Mandžukić ne zaigra sutra navečer. Još uvijek moram odlučiti ko će početi u napadu, da li će to biti Paulo Dybala ili Moise Kean, ili nijedan od njih. Ako pak jedan od njih zaigra, Mattia De Sciglio ili Cancelo će otpasti. Sve će zavisiti od toga šta ću odlučiti. Cristiano ima izuzetan kvalitet. U određenim trenucima on postaje nezaustavljiv i to mu možete vidjeti na licu”.

Foto: Juventus FC

“Alex Sandro će igrati sutra. Spinazzola radi dobro, ali mora se naviknuti na ovakav tip utakmica, koje oduzimaju mnogo fizičke i mentalne energije. Dybala će nositi kapitensku traku ukoliko bude počeo meč, u suprotnom će to biti Bonucci. Douglas Costa nije u najboljoj kondiciji trenutno. Nadam se da će mi na sutrašnjem treningu pokazati da je spreman za najmanje 30 minuta, jer je igrač koji može odlučiti”.

Trener Juventusa dodaje kako njegov tim poseban fokus mora staviti na De Jonga.

“Ako De Jong bude igrao, moramo vršiti pritisak na njega. Bez obzira hoće li igrati ili ne, mi moramo pobijediti sutra i plasirati se dalje. Bit će to fizička utakmica. Da bi se suprotstavili njihovoj igri moramo tehnički zvučati dobro i odigrati bolje nego što smo to uradili u prvoj utakmici”.

(Reprezentacija.ba)