Bh. reprezentativac, Sead Kolašinac (25), ponovo je bio gost Arsenalovog kviza “What do you know?”, gdje se takmičio sa saigračem Stephanom Lichtsteinerom.

U svom prvom gostovanju prošle sedmice Kolašinac je izgubio od Shkodrana Mustafija, a tada se nije mogao sjetiti da su Edin Džeko i Sergej Barbarez bili najbolji strijelci Bundeslige.

Ovaj put je napravio mnogo veći lapsus.

Naime, prvo pitanje za Kolašinca i Lichtsteinera glasilo je da navedu učesnike Svjetskog prvenstva 2014. godine, a Kolašinac i pored brojnih pokušaja nije spomenuo BiH, iako je bio dio našeg tima u Brazilu.

Da stvar bude gora sjetio se našeg protivnika iz grupe Irana i rekao da je igrao protiv njih, da bi potom nakon što je Lichtsteiner naveo Nigeriju dodao kako je trebao njega pustiti da to kaže jer je bio sa njima u grupi.

Navijači Arsenala u čudu su komentarisali ovaj neshvatljiv potez Kolašinca, a neki su u šali pisali kako nije namjerno htio izgovoriti ime svoje reprezentacije, jer je u prvoj utakmici protiv Argentine postigao najbrži autogol u historiji SP-a.

Kolašinac je potom bio bolji od Lichtsteinera u drugoj rundi, gdje su trebali navesti članove reprezentacije Njemačke sa SP-a 2006. godine.

Pobjednika je na kraju odlučila igra “papir, kamen, makaze”, gdje se radovao Lichtsteiner.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)