U Sarajevu u četvrtak 11. aprila 2019. godine održana sjednica Disciplinske komisije FS FBiH, koja je izrekla kazne za 19., 20. i 21. kolo.

Olimpik je zbog slabe organizacije i upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 19. kola Prve lige FBiH sa Veležom kažnjen sa 500 KM.

Predsjednik Olimpika, Damir Dizdar, zbog nesportskog ponašanja na istoj utakmici morat će u kasu FS BiH platiti 1000 KM.

Igrači Olimpika, Zajko Zeba i Danijel Stojanović su zbog vrijeđanja i klevetanja kažnjeni sa po 500 KM.

Kažnjen je i Velež zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na istoj utakmici, također sa 500 KM, a izrečena mu je i posebna kazna od 1500 KM zbog povrede propisa i društveno sportskog vladanja.

To nije sve što se tiče kazni za Velež. Klub iz Mostara morat će platiti 500 KM zbog slabe organizacije utakmice 20. kola sa TOŠK-om, te još 500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 21. kola protiv Zvijezde u Gradačcu.

Kažnjen i direktor Veleža Džemil Šoše sa 1000 KM i to zbog istupanja u medijima javnog informisanja izjavama neprimjerenog, uvrjedljivog i klevetničkog sadržaja i iznošenja neosnovanih, omalovažavajućih i neargumentovanih tvrdnji a vezano za utakmicu 17. kola sa Goraždom.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)