Zima je stigla!

Noćna straža je na izdisaju, Vesteros potresaju unutrašnji sukobi, a Noćni kralj je okupio strašnu armiju, pojačanu zmajem, koja je krenula u pohod sa samo jednim ciljem – da zaledi sve od Zimovrela do Dorne.

Nikad se posljednja sezona neke serije nije čekala s ovolikim nestrpljenjem kao Game of Thrones. HBO će premijerno prvu epizodu osmog serijala prikazati u nedjelju 15. aprila u 03.00 po našem vremenu, a za sve fanove ove megapopularne serije kladionica Mozzart spremila je pravu poslasticu.

U Mozzartu možete tipovati na GoT, i to odgovarajući na vrlo jednostavna pitanja: ko će na kraju posljednjeg serijala sjediti na Gvozdenom tronu, odnosno ko će biti vladar Vesterosa, kao i koga će od likova autori serije, na čelu sa Džordžom Martinom, ostaviti u životu na kraju posljednje epizode!

Iznenađujuće ili ne, ako pitate bukmejkere, najveće šanse da na kraju serije sjedi na prijestolju ima Bren Stark. Kvota na njega je 2,00, što znači da ako uložite 100 KM i pogodite, možete da podignete 200 KM.

Svjedoci smo da je od 2017. godine, kad je emitovan pretposljednji serijal, internet preplavljen spojlerima, da je mnogo onih koji tvrde da „znaju šta će biti“, na osnovu insajderskih informacija, ali u sve to je teško povjerovati, s obzirom na to da su dosad čelnici HBO-a maestralno krili scenario čak i od samih glumaca.

Kvote, dakle, ne moraju ništa da znače, pogotovo u ovom slučaju. Jer negdje sredinom drugog serijala, kad je Sjever dobio svog kralja, sigurno biste požurili da se opkladite da će Rob Stark biti vladar Vesterosa. A onda – onaj samostrijel na krvavoj večeri u režiji Freja i Boltona. I tako su jedan za drugim omiljeni likovi Igre prijestolja gubili živote, nasuprot očekivanjima, zbog čega je ova serija i izazvala toliko interesovanje. Osim Brena Starka, među najvećim favoritima za Gvozdeni prijesto su Džon Snou (kvota 4,30), Sansa Stark (4,30), Džendri (6,00), Tirion Lanister (10),

Deneris Targerjan (10), Arja Stark (12), a ako vjerujete da serija neće imati srećan kraj (to bi tako ličilo na Džordža Martina), i da će Vesterosom zavladati Noćni kralj i horde mrtvih, kvota na takav rasplet je 12. Najveća kvota, okruglo 100, jeste na Edison Toleta, Džoru Mormonta i Lijanu Mormont. Kako se sve dosad odvijalo, ogromne kvote ovdje ne bi smjele da vas uplaše. Naprotiv…

Bukmejkeri su, na primjer, ubijeđeni da živi kraj serije neće dočekati Gregor Kligejn Planina, Juron Grejdžoj, Edison Tolet i omražena Sersei Lanister. Na Planinu je kvota da neće preživjeti tek 1,01, a da će preživjeti 10,5, a i kod ostalih pomenutih odnos je vrlo sličan. Šta vi mislite? Sve Mozzartove kvote za rasplet Igre prijestolja pogledajte OVDJE

(Sponzorisani tekst)