Iako će protiv Zvijezde 09 nastupiti znatno oslabljeni, u taboru Slobode ističu kako će dati sve od sebe da dođu do pobjede.

“Ako u nekim bitkama nema starih ratnika onda se obično rađaju neki novi heroji. Iako smo oslabljeni, ne odričemo se bodova, tako da sutra očekujem da svi igrači, kojima se ukaže povjerenje, pruže maksimum, veliku borbenost i želju za pobjedom. Ovo je možda i najvažnija utakmica u ovom dijelu sezone. Publika će vidjeti rastrčane igrače i ako popravimo efikasnost možemo očekivati tri boda”, rekao je trener Slobode Zlatan Nalić na press konferenciji povodom sutrašnje utakmice.

On u sutrašnjem duelu, koji se igra od 16:30 sati, neće moći računati na suspendovane Amara Beganovića i Aleksandra Ignjatovića, te povrijeđene i nedovoljno oporavljene Gorana Vukliša, Mehmeda Alispahića i Admira Adžema.

Borbu je obećao i kapiten Perica Ivetić.

“Kao mlad igrač sjećam se kako sam čekao priliku da pokažem i dokažem šta znam. Tako i od igrača koji će sutra nastupiti, a do sada nisu često igrali, očekujem da pokažu kvalitet i ispolje angažman kako bismo pobjedom izborili višu poziciju na tabeli od sadašnje. Ne kukamo, jer nam to nije u opisu posla. U ime igrača obećavam da ćemo ostaviti zadnji atom snage u susretu u kojem će Sloboda dati gol više i osvojiti nova tri boda”, izjavio je Ivetić.

Sloboda sutrašnji meč dočekuje kao sedmoplasirana na tabeli sa 31 bodom, dok je Zvijezda 09 na desetom mjestu i ima 24 boda.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)