Fudbaleri Sarajeva jutros su iz Trening centra Butmir otputovali u Bijeljinu uoči prve utakmice polufinala Kupa BiH protiv FK Sloga.

U konkurenciji za utakmicu je sljedećih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Hasanović, Dupovac, Kurdić, Mustafić, Bekić, Pidro, Đokanović, Handžić, Šišić, Rahmanović, Kapić, Velkoski, Resić, Salčin, Sabljica i Dervišagić.

Šef stručnog štaba Husref Musemić u nadolazećem susretu ne može računati na Halida Šabanovića zbog lakše povrede koju je zadobio tokom reprezentativnog okupljanja, te na Aleksandra Šofranca koji narednih dana neće trenirati zbog viroze.

“Prihvatamo ulogu favorita, ali utakmice sa Veležom i Rudarom iz Kaknja nam daju signal da trebamo biti maksimalno oprezni. Iako smo prošli dalje imali smo jako puno problema jer u utakmice nismo ušli kako je trebalo. Tada se igrao jedan meč, sada ima i revanš tako da se nadam da ćemo iz ove dvije utakmice izaći kao pobjednici”, rekao je Musemić.

Ekipa će danas popodne odraditi posljednji trening uoči susreta, a prva utakmica polufinala Kupa BiH FK Sloga – FK Sarajevo na rasporedu je sutra u 16 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)