Reći da su okupljanja odmor, uživanje u kolačima i pokloni, govori o ličnom pristupu Senada Lulića prema reprezentativnom dresu, kazao je Safet Sušić za “Nezavisne”, oštro kritikujući razgovor bivšeg bh. reprezentativca sa nekadašnjim golmanom Slovenije Samirom Handanovićem.

Njih dvojica su prošlog vikenda u tunelu stadiona “Đuzepe Meaca” uoči meča Serije A između Intera i Lacija razmijenili iskustva iz reprezentativnih dana. Uhvatile su to kamere, a ono što je Lulić rekao nije se svidjelo popularnom Papetu, na čijem je spisku fudbaler Lacija bio u selektorskoj eri od 2009. do 2014.

“To pitanje kako ko gleda na okupljanja reprezentacije treba postaviti Senadu Luliću. Odgovorno tvrdim da za vrijeme mog mandata za svaku utakmicu smo se pripremali i ponašali maksimalno ozbiljno i disciplinovano. Ako on nije to tako shvatio, onda to govori o njegovom odnosu prema reprezentativnom dresu. Očigledno da su njemu okupljanja bila izlet, dok meni i smatram većini igrača to nije bilo tako”, poručio je Safet Sušić, bivši selektor BiH.

Lulić je u dresu BiH odigrao 57 utakmica i postigao četiri gola. Bio je i dio tima koji je ostvario najveći uspjeh u istoriji, nastup na Mundijalu 2014. u Brazilu.

“Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, vidiš se sa familijom, pokloni… onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas”, rekao je Lulić, a nekadašnji čuvar mreže Slovenije Handanović je kratko odgovorio:

“Kod nas nije bilo tako. Kod nas je bilo ozbiljno.”

“Zmajevi” su pod Sušićevom dirigentskom palicom osim na SP izborili i plasman u baraž. Sušić naglašava da rezultati potvrđuju da su vladali red i rad.

“Treba pitati Edina Džeku, Miralema Pjanića, Emira Spahića… i brojne druge vrhunske igrače neka oni kažu je jesu li reprezentativna okupljanja zezanje, provod, pokloni… Reprezentacija je sa mnom odigrala dva izvrsna kvalifikacijska ciklusa. Plasirali smo se na Mundijal. Da nije bilo profesionalnog odnosa i da se nismo pripremali na najbolji način, sigurno ne bismo imali ni rezultate. Lulić je mogao još da posluži reprezentaciji, rano je digao ruke od svega, ali je očigledno da je on u svemu imao neki lični interes”, dodao je Sušić u razgovoru za “Nezavisne”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)