Tuzla City i Sloboda sutra na Tušnju u sklopu 24. kola Premijer lige BiH igraju gradski derbi.

“U nastavak prvenstva ulazimo potpuno fokusirani na osvajanje bodova, makar to bilo i onim popularnim rezultatom od 1:0. Uvijek idemo na pobjedu, tako i u ovoj utakmici. Imali smo četiri utakmice u kojima smo osvojili samo dva boda, iako smo bili vrijedni za 7-8 bodova više iz tih mečeva”, rekao je trener Slobode Zlatan Nalić za Fenu.

Nalić je otkrio kako su Ignjatović, Vukliš, Baraban, Adžem, Hadžanovic i Vidović upitni za ovu utakmicu zbog lakših povreda i bolesti, ali da se nada kako će ih uspjeti osposobiti.

“Imali smo sedam treninga u četiri dana, koje bi mogli okarakterisati mini pripremama, barem sudeći prema intenzitetu treninga. Brojno stanje nam je problem i zato nismo odigrali nijednu prijateljsku utakmicu u pauzi”, istakao je Nalić i dodao:

“Imperativ pobjede nismo još izgubili. Sloboda voli osvajati bodove i to uvijek pokušavamo ostvariti velikim zalaganjem na utakmicama, tako da ćemo i u subotu, kao i u svim utakmicama do sada, pokazati veliku želju i borbu”, zaključio je Nalić.

Sloboda sutrašnji meč dočekuje kao sedma na tabeli sa 30 bodova, dok je Tuzla City deveti sa 24.

Meč se igra od 16:00 sati uz prijenos na BHT1.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)