Govoreći za portal 24sata.hr, selektor BiH Robert Prosinečki, istakao je kako je razočaran što smo od praktički dobijene utakmice protiv Grčke uspjeli osvojiti samo bod.

“Što da kažem, nisam se dobro ni naspavao, a i kako bih?! Pa odigrali smo briljantno poluvrijeme, trebali smo voditi tri-četiri razlike, a na kraju smo uzeli samo bod”, rekao je Prosinečki.

Dotakao se Prosinečki još jednom i crvenog kartona za Miralema Pjanića, koji je u potpunosti promijenio tok susreta.

“Ne znam, svi mi kažu da to nije bilo za crveni, a to je bila situacija koja je Grke vratila u utakmicu. Šteta za Pjanketa, kakav je samo gol majstor zabio, bio je to briljantan slobodnjak, odigrao je maestralnu utakmicu do isključenja”, kaže Prosinečki, koji ne može biti u potpunosti zadovoljan sa četiri boda iz dva meča na startu kvalifikacija.

“Nije loše, ali kad na ovakav način ispustite dva boda, onda moram biti nezadovoljan. Sa šest bih imao puno drugačije razmišljanje pred nastavak kvalifikacija, ali ja sam uvijek optimist, tako i sad”, poručio je.

Kvalifikacije se nastavljaju u maju, kada BiH očekuju gostovanja Finskoj i Italiji.

“Imat ću više vremena da s igračima pripremim te utakmice”, kaže Prosinečki, koji će ubrzo na novu operaciju.

“Već sam prije najavio da ću nakon Armenije i Grčke otići na još jednu operaciju. Trebao bih na operaciju za nekoliko dana, a moram odlučiti gdje će me operirati, u Zagrebu ili Sarajevu. Nema razloga za dramu, sad me čeka jedan rutinski zahvat na koji moram otići. Sad je sa zdravljem sve u redu, baš se dobro osjećam. Ti problemi su iza mene, ali na ovaj zahvat moram otići”, dodao je Žuti.

Prosinečki je zbog problema s tankim crijevom završio u bolnici u novembru prošle godine. Tada je u razmaku od nekoliko sedmica dvaput završio na operacijskom stolu.

I u prošlosti je bivša zvijezda Hrvatske imala problema sa zdravljem. Dok je bio s porodicom na Krku 2009. godine, pozlilo mu je, završio je u bolnici, a tada ga je mučila želučana bakterija, a dok je bio trener Crvene zvezde pao mu je imunitet. Ipak, ovo što se događalo prije nekoliko mjeseci bilo je najgore za Prosinečkog, ali kaže da su ti problemi sad iza njega.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)