Selektor Grčke, Angelos Anastasiadis, izrazio je zadovoljstvo zbog osvojenog boda u duelu sa BiH (2:2), ali i istakao kako je njegov tim trebao pobijediti.

“Trebali smo da pobijedimo. Osim ako sam ja bio na nekom drugom stadionu…”, kazao je Anastasiadis, prokomentarisavši potom gol Pjanića iz slobodnog udarca.

“Znali smo da je BiH dobra iz prekida i tako smo primili dva gola, naročito je smiješan bio drugi gol jer nismo stavili živi zid. Prvi put da to vidim u životu. Moji igrači su trebali da razmišljaju ko puca taj slobodnjak, znali su da je to Pjanić…”.

Selektor Grčke govori kako je vjerovao u svoje igrače, te da im je to rekao na poluvremenu.

Foto: BIH.ba – Reprezentacija.ba

“Rekao sam svojim igračima da možemo pobijediti jedino ako vjerujemo u sebe. Ja trebam da promijenim naviku svojim igračima da uvijek vjeruju u sebe i da se ne boje nikoga”.

Kaže kako je njegov cilj igrati napadački fudbal.

“Ne volim pasivan fudbal. Koliko ste primjetili to, mi smo poslije 25 minuta počeli da držimo loptu i imali smo dvije stopostotne prilike. To je moj cilj i ja volim da igram napadački. Ne znam kako je prije igrala Grčka, ali ja hoću da igramo napadački. Zato sam bio razočaran onim kako smo počeli utakmicu”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)