Nakon remija sa Grčkom (2:2), u kojem je naša reprezentacija prokockala dva gola prednosti, selektor BiH Robert Prosinečki istakao je kako možemo biti zadovoljni bodom s ozbirom na crveni karton.

“Prvo poluvrijeme je bilo najbolje otkad sam tu. Igrali smo fenomenalno, imali kontrolu utakmice, a drugo poluvrijeme smo poslije penala i crvenog kartona pali i na kraju moraš biti zadovoljan i bodom. Ostali smo bez Pjanića, ekipa je pala fizički. Na kraju smo dali sve od sebe, imali smo neke šanse i da smo dali gol ne bi došlo do ovoga. To je nogomet i dešavaju se ovakve stvari. Imali smo veliku šansu, na kraju bod. Ništa nije izgubljeno. Spremamo se za sljedeće utakmice”, rekao je Prosinečki, koji se posebno osvrnuo na isključenje Miralema Pjanića iz 66. minute.

“Nisam vidio, mislim da je odmah izvadio karton. Bilo je malo čudno, ali ako je bio, bio je. Nismo uspjeli odbraniti taj rezultat, dali su fenomenalan gol i to je to. Penal je bio koliko sam vidio”.

“Zmajevi” kvalifikacije nastavljaju u junu mjesecu, kada gostuju Finskoj.

“Razgovarat ćemo, raditi analize. Dugo nas nije bilo zajedno. Imali smo ovaj period od sedam dana i brze dvije utakmice. Ono što svi želimo je onakvo prvo poluvrijeme. Da smo drugo odigrali barem upola kao prvo ne bi imali problema”, dodao je selektor.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)