U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u 16 sati na Grbavici utakmicom protiv Moldavije započeti nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje se 2021. godine igra u Mađarskoj i Sloveniji.

Prvi protivnik mladim “Zmajevima” bit će selekcija Moldavije, koja važi za autsajdera u grupi “9”, a Fudbalski savez BiH osigurao je besplatan ulaz za sve navijače na sjevernu tribinu Grbavice.

“Pripremali smo se šest dana za ovaj susret. Pokušat ćemo uraditi sve ono što smo zamislili. Analizirali smo protivnika, znamo dobre i loše strane te se nadam da ćemo uspješno otvoriti kvalifikacije. Kao selektor svojim igračima sam kazao da moraju poštovati svakog protivnika, pa tako i Moldaviju. Teren je mjesto gdje igrači moraju odratiti ono što trebaju. Protivnik je idealan za otvaranje kvalifikacija, s obzirom da imamo tešku grupu. Važno je da odigramo dobro i da pobjedom započnemo ovaj ciklus”, rekao je selektor Vinko Marinović napress konferenciji prije utakmice.

Marinović je za ovaj meč pozvao 25 igrača.

Golmani:

Vladan Kovačević (Sarajevo), Kenan Topolović (Borac), Suan Bešić (Angers, Francuska)

Odbrana:

Nihad Mujakić (Sarajevo), Besim Šerbečić (Rosenborg), Jasmin Čeliković (Inter Zaprešić), Vedran Vrhovac (Čelik), Amar Beganović (Sloboda), Halid Šabanović (Sarajevo), Nemanja Nikolić (Mladost Doboj Kakanj), Selmir Pidro (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (FC Liefering, Austrija)

Vezni red:

Amar Ćatić (PSV), Petar Bojo (Mladost), Zinedin Mustedanagić (Ružomberok), Marijan Ćavar (Osijek), Anel Šabanadžović (Željezničar), Haris Hajdarević (Željezničar), Vladan Danilović (Borac), Marko Brkić (Zvijezda 09), Mateo Marić (Široki Brijeg), Kristijan Stanić (Zrinjski),

Napad:

Nardin Mulahusejinović (Maribor), Nermin Hajdarević (Zrinjski), Ermedin Demirović (Almeria).

U kvalifikacionoj grupi “9” nalaze se još selekcije Njemačke, Belgije i Velsa.

Susret između U21 BiH i Moldavije igra se danas od 16:00 sati na stadionu Grbavica uz direktan prijenos na kanalu Arenasport.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)