Večeras je održana press konferencija naše selekcije uoči susreta sa Grčkom, a selektor Robert Prosinečki je na samom početku prokomentarisao izjavu grčkog selektora, koji je kazao da dolazi po pobjedu.

“Treba biti optimističan da dođeš dobiti u Zenicu. Mi smo dobri, svi su spremni osim Sarića i Koljića i takvu BIH teško ko može pobijediti. Bit će to teška utakmica. Iako Grcima fale tri važna igrača, oni imaju zamjene. Znamo kako Grčka igra godinama. Tradicionalno BiH uvijek igra teške mečeve sa Grčkom. Motivisani smo i nadamo se osvajanju tri boda”, rekao je Prosinečki i dodao:

“Mislim da smo se dobro odmorili od duela sa Armenijom i osvježili za sutrašnji meč. Svi jedva čekaju da počne susret. Grci su atraktivni i uvijek je lijepo igrati protiv njih. Vjerujem da će stadion sutra biti pun, da će atmosfera biti na nivou i da će BiH igrati odlično.”

>>> Susret BiH – Grčka prenosi 15 TV kuća

Selektor smatra da će sutra mnogo toga zavisiti i od taktike.”Sigurno da će susret biti taktički te pogotovo intenzivan u trkačkom dijelu. Mi smo spremni i daj Bože da postignemo gol na početku. Sve bi bilo mnogo lakše, ali ne vjerujem da će sve biti lagano i jednostavno. Očekuje nas zanimljiva utakmica.”

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)