Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je posebno saopštenje povodom utakmice BiH – Armenija koja se igra u subotu navečer na Grbavici.

“Dana 23.03.2019.godine, sa početkom u 20,45 sati, na stadionu “Grbavica”, općina Novo Sarajevo, u okviru kvalifikacija za evropskog nogometno prvenstvo EURO 2020, odigrat će se utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Armenije. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo sačinila je Operativni plan fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja i u skladu s Planom će preduzeti sve potrebne mjere i radnje s ciljem osiguranja ovog značajnog sportskom događaja. Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače reprezentacija, da svojim ponašanjem doprinesu da ova utakmica protekne u sportskoj i fer atmosferi, uz napomenu da nikakva ponašanja koja imaju obilježje prekršaja ili krivično djela neće biti tolerisana.” poručuju iz MUP-a KS.

Saobraćaj oko stadiona Grbavica biće blokiran od popodnevnih sati, a saobraćanje automobilima biće zabranjeno na ulicama koje su ocrtane crvenom bojom na fotografiji iznad.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)