Večeras je na stadionu “Grbavica” održana press konferencija reprezentacije BiH povodom sutrašnjeg duela kvalifikacija za EP sa Armenijom.

Pred medije su izašli selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

Glavno pitanje za selektora bilo je je da li je donio odluku u vezi Seada Kolašinca.

“Jesam, odlučio sam, ne samo za njega već za sve igrače. U glavi već imam prvih 11. Sead je imao problema s ramenom kada je došao, odlučili smo ga poštediti i ostaviti za susret s Grčkom”, istakao je Prosinečki.

Potom se osvrnuo na samu utakmicu, rekavši kako su Armenci dosta kvalitetni i da će dati sve od sebe za pozitivan rezultat.

“Skautirali smo Armence. U Ligi nacija su igrali promjenjivo, ali su dolazili u sve bolju i bolju formu, tako da se radi o jednoj ekipi koja je došla u Sarajevo da napravi najbolji rezultat. Nije samo Mkhitaryan tu, ima tu još dosta dobrih igrača, koji će dati sve od sebe za što bolji rezultat. Spremamo se za to, vjerujemo da smo dobili na samopouzdanje, a i atmosfera u timu je dobra. Vjerujem i da će dosta gledalaca biti na stadionu. Najvažnije je da dobro startamo. Sutra nas očekuje sigurno teška utakmica, ali mi svi vjerujemo da možemo pobijediti”.

Foto: Damir Hajdarbašić, BiH.ba

Prosinečki smatra da smo mi u sutrašnjem susretu favoriti.

“Ja mislim da uvijek ima favorita. Imaš tih nekih reprezentacija koje to nekako jednostavnije pobjeđuju od ovih drugih. Ja vjerujem da smo mi ti favoriti i da ćemo to sutra pokazati na terenu. Jeste da je moderan fudbal došao na taj neki nivo gdje svako svakoga može iznenaditi, ali na kraju krajeva ipak pobjeđuju ovi najbolji. Oni jesu dobri, ali mi mislimo da smo mi ipak favoriti”.

Tvrdi da ako budemo igrali kao u Ligi nacija nema razloga da ne bude dobar rezultat.

“Svaka utakmica je na svoj način. Mi sad samo razmišljamo o Armeniji. Ići ćemo utakmicu po utakmicu. Moramo biti sto posto spremni, psihološki i fizički, tako da ćemo sutra dati sve od sebe. Možda i bude nekih kalkulacija, to ćemo vidjeti sve u toku sutrašnje utakmice. Svi su spremni osim Sarića, tako da imam svih 22 igrača na raspolaganju. Nama je najvažnije da odigramo onako kako smo igrali ovih zadnjih utakmica u Ligi nacija i ako budemo takvi nema razloga da ne bude dobar rezultat”, poručio je Prosinečki.

>>> Susret BiH – Armenija prenosi 10 TV kanala

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)